A A A

Welkom!

Op deze website kunt u in 2017 en 2018 meedenken/meepraten over de toekomst van Schouwen-Duiveland. Over welke onderwerpen hebben we het? Vanaf het voorjaar 2017 zijn we begonnen met de omgevingsvisie voor het buitengebied’ en de ‘visie Toerisme’, In de loop van 2017 zal daar de ‘Energieagenda aan toegevoegd worden. Deze website is een initiatief van de gemeente Schouwen-Duiveland, maar wij zijn niet de enige initiatiefnemers. Zo wordt de Toeristische visie in co-productie met de toeristische belangenorganisaties zoals de Recron, de Hiswa etc. opgesteld. Ook het opstellen en uitvoeren van de visie voor het buitengebied en uitvoering geven aan de Energie-agenda kunnen en willen we zeker niet alleen.

 

Nieuws

Feitenpagina’s verzameld als informatiebron voor de omgevingsvisie buitengebied

 

Op de feitenpagina’s verzamelen we informatie die relevant is voor de omgevingsvisie buitengebied. De nieuwe Omgevingswet beoogt goede digitale informatievoorziening zodat gegevens over de leefomgeving optimaal voor iedereen beschikbaar komen. Met de feitenpagina’s maken we een feitelijke basis voor het nieuwe buitengebiedbeleid.

De eerste 5 feitenpagina’s zijn gereed en gaan over Licht en duisternis, Buitengebied vergeleken met de dorpen, Bevolking, Algemeen en agrarisch grondgebruik en Ontwikkeling aantal agrarische bedrijven op Schouwen-Duiveland. Er volgen nog fietenpagina’s over klimaatverandering, water, verschillende aspecten met betrekking tot het milieu en de ruimte. Verder delen we de informatie die we geanalyseerd hebben op basis van het nu geldende bestemmingsplan buitengebied.

Klik hier om direct naar de feitenpagina's te gaan!

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom 'De omgevingsvisie buitengebied' en 'De toekomst van toerisme' Schouwen-Duiveland

meld je dan hier aan!

 

 

duivenland
2212