Welkom! 

Op deze website kunt u in 2017 en 2018 meedenken/meepraten over de toekomst van Schouwen-Duiveland. Over welke onderwerpen hebben we het? Vanaf het voorjaar 2017 zijn we begonnen met de omgevingsvisie voor het buitengebied’ en de ‘visie Toerisme’, In de loop van 2017 zal daar de ‘Energieagenda aan toegevoegd worden. Deze website is een initiatief van de gemeente Schouwen-Duiveland, maar wij zijn niet de enige initiatiefnemers. Zo wordt de Toeristische visie in co-productie met de toeristische belangenorganisaties zoals de Recron, de Hiswa etc. opgesteld. Ook het opstellen en uitvoeren van de visie voor het buitengebied en uitvoering geven aan de Energie-agenda kunnen en willen we zeker niet alleen.

 

Symposium ‘Toekomst van het toerisme’ op 18 september 2017

Denk mee over de toekomst van het toerisme!

Op 18 september organiseren we een brede dialoog over de toekomst van ons toerisme. Ondernemers, inwoners, belangenorganisaties en lokale politiek gaan met elkaar in gesprek over wat er speelt en welke kansen er liggen. U bent van harte welkom om mee te doen. Ook uw inbreng kunnen we goed gebruiken voor een nieuwe visie toerisme waarmee we de toekomst aankunnen. Ik kijk uit naar uw komst!

Wethouder Recreatie, Jacqueline van Burg.

 

 

Nu al aanmelden!

We werken momenteel aan een aantrekkelijk programma. U kunt zich echter hier nu al aanmelden voor het symposium! U wordt dan ook op de hoogte gehouden van het traject van de visie toerisme en van nieuwtjes over het toerisme op ons vakantie-eiland.

 

Waarom een nieuwe visie toerisme?

Schouwen-Duiveland is een geliefd vakantie-eiland. Onze gasten weten ons goed te vinden en dat willen we graag zo houden! Samen met ondernemers en regionale partners werken we hard aan ons toeristisch product. Maar de tijden veranderen en de verwachtingen van bezoekers veranderen mee. Met een visie op toerisme willen we klaar zijn voor de toekomst om ervoor te zorgen dat bezoekers graag blijven komen en bij ons kunnen vinden wat ze zoeken.

 

Antwoord op verschillende vraagstukken

Op het gebied van recreatie speelt veel. Met de visie kunnen we niet op alle vraagstukken antwoord geven, maar met een aantal thema’s moeten we zeker aan de slag.

Marketing en promotie

De manier waarop we ons eiland promoten is te versnipperd.  Hierdoor weten gasten vaak niet wat er zoal te doen is en kunnen we ons onvoldoende onderscheiden van andere Nederlandse vakantiebestemmingen. Dit betekent dat we duidelijke keuzes moeten maken en onze sterke punten beter in de etalage moeten zetten. Hoe kunnen we onze promotie en marketing nog beter laten aansluiten op de belevingswereld en het profiel van onze bezoekers? 

Kwaliteit en duurzaamheid

De wereld verandert in een rap tempo. Technologische en digitale ontwikkelingen gaan razendsnel. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. De bezoeker van vandaag verlangt meer kwaliteit. Hoe houden we in deze turbulente tijden de recreatiebedrijven op ons eiland gezond en toekomstbestendig? Hoe kunnen we ondernemers helpen om te vernieuwen en beter in te spelen op de wensen van bezoekers?  En hoe zorgen we voor nog meer gastvrijheid op het eiland, waarbij onze gasten het hele jaar door van ons eiland kunnen genieten?

Stranden en natuur

Onze stranden zijn misschien wel onze belangrijkste toeristische trekker. Hoe zorgen we ervoor dat de stranden voor iedereen aantrekkelijk blijven?  De natuur op Schouwen-Duiveland is veelzijdig en waterrijk. Dit trekt uiteenlopende groepen natuurliefhebbers. Hoe zorgen we ervoor dat wij en onze gasten kunnen blijven genieten van onze prachtige natuur, zonder deze te verstoren of aan te tasten?

 

Een goede visie op toerisme is belangrijk voor de toekomst van het eiland

Toerisme is een belangrijke economische factor voor ons eiland. Een groot deel van onze inwoners en ondernemers heeft direct of indirect te maken met het toerisme. Dankzij het toerisme kunnen we allemaal gebruik maken van voorzieningen die er anders niet zouden zijn. Als inwoner of ondernemer maakt u vast ook gebruik van de toeristische voorzieningen op ons prachtige eiland. Kortom, het toerisme is van ons allemaal en samen zijn we verantwoordelijk voor een toekomstbestendige recreatie op ons eiland.

Denk en praat mee op 18 september over de toekomst van het toerisme op Schouwen-Duiveland!

 

 

Deel

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom 'De omgevingsvisie buitengebied' en 'De toekomst van toerisme' Schouwen-Duiveland

meld je dan hier aan!