Welkom! 

Op deze website kunt u in 2017 en 2018 meedenken/meepraten over de toekomst van Schouwen-Duiveland. Over welke onderwerpen hebben we het? Vanaf het voorjaar 2017 zijn we begonnen met de omgevingsvisie voor het buitengebied’ en de ‘visie Toerisme’, In de loop van 2017 zal daar de ‘Energieagenda aan toegevoegd worden. Deze website is een initiatief van de gemeente Schouwen-Duiveland, maar wij zijn niet de enige initiatiefnemers. Zo wordt de Toeristische visie in co-productie met de toeristische belangenorganisaties zoals de Recron, de Hiswa etc. opgesteld. Ook het opstellen en uitvoeren van de visie voor het buitengebied en uitvoering geven aan de Energie-agenda kunnen en willen we zeker niet alleen.

 

Bekijk nu de allernieuwste en complete feiten, cijfers en trends voor ons toerisme!

 

Het Kenniscentrum Kusttoerisme heeft op 7 juni jl. in opdracht van de gemeente de allerlaatste en meest complete feiten en cijfers opgeleverd over het toerisme op Schouwen-Duiveland. Naast de zogenoemde ‘Maatwerkrapportage 2014-2016’, heeft het Kenniscentrum ook een samenvattende rapportage gemaakt van alle relevante rapporten en gegevens over recreatie en toerisme op ons eiland. De rapportages werden op 7 juni jl. aangeboden aan partijen uit de recreatiesector en leden van de gemeenteraad.

 

Het is voor het eerst dat het Kenniscentrum dergelijke complete cijfers heeft kunnen opleveren. Dit komt omdat het Kenniscentrum nu alle gegevens vanuit de toeristenbelasting gedetailleerd per accommodatie en geanonimiseerd heeft kunnen benutten. Hierdoor kan voor het eerst echt een goed overzicht worden gegeven van niet alleen het aantal overnachtingen, maar zelfs per soort verblijfsaccommodatie en per gebied op het eiland. Naast inzicht in de toegevoegde waarde van verblijfsrecreatie voor de lokale economie, wordt nu voor het eerst ook duidelijk wat de omvang is van het dagtoerisme. Dit laatste dankzij het beschikbaar stellen van informatie vanuit het betaald parkeersysteem van de gemeente.

 

Met deze cijfers krijgen we steeds meer zicht op de omvang en de economische waarde van ons toerisme. De rapportages van het Kenniscentrum zijn belangrijke uitgangspunten voor de nieuwe toeristische visie voor Schouwen-Duiveland.

Heeft u ook interesse in de cijfers? Klik dan hier voor de samenvattende rapportage en klik hier voor de rapportage over de omvang en economisch belang. Onlangs heeft het Kenniscentrum ook een onderzoeksrapport uitgebracht over het fenomeen ‘AirBnB’ op Schouwen-Duiveland. Dit rapport kunt u hier downloaden.

 

 

Bijlage

  1. Toerisme op Schouwen-Duiveland - Samenvattende rapportage (DEF).pdf 21-6-2017 13:38:13
  2. Themapublicatie Airbnb aan de kust-web.pdf 21-6-2017 13:38:12
  3. Rapportage Schouwen-Duiveland 2014 - 2015 - 2016 (DEF).pdf 21-6-2017 13:38:12

Deel

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom 'De omgevingsvisie buitengebied' en 'De toekomst van toerisme' Schouwen-Duiveland

meld je dan hier aan!