Welkom! 

Op deze website kunt u in 2017 en 2018 meedenken/meepraten over de toekomst van Schouwen-Duiveland. Over welke onderwerpen hebben we het? Vanaf het voorjaar 2017 zijn we begonnen met de omgevingsvisie voor het buitengebied’ en de ‘visie Toerisme’, In de loop van 2017 zal daar de ‘Energieagenda aan toegevoegd worden. Deze website is een initiatief van de gemeente Schouwen-Duiveland, maar wij zijn niet de enige initiatiefnemers. Zo wordt de Toeristische visie in co-productie met de toeristische belangenorganisaties zoals de Recron, de Hiswa etc. opgesteld. Ook het opstellen en uitvoeren van de visie voor het buitengebied en uitvoering geven aan de Energie-agenda kunnen en willen we zeker niet alleen.

 

Grote belangstelling voor gebiedsconferentie over het buitengebied

Ruim 80 bewoners zijn op 23 mei jl. in gesprek gegaan over de toekomst van het buitengebied van Schouwen-Duiveland. De deelnemers konden in meerdere ronden kiezen uit 12 workshops. De workshops kenden diverse thema’s; van de vraag hoe je tot vernieuwing van het landelijk gebied komt, tot de vraag hoe het platteland steeds multifunctioneler wordt en hoe we in de toekomst de zoetwater beschikbaarheid kunnen vergroten. De bijeenkomst is een voorbereiding op de internetdiscussie, die op 23 juni van start gaat. Dan kan iedereen door middel van een poll en invulvensters eenvoudig zijn mening geven op de 12 thema’s of zelf zijn toekomstbeeld met anderen delen. De resultaten van de bewonersavonden worden op korte termijn op deze website gepubliceerd. 

Zie hier voor een artikel over de gebiedsconferentie op ‘wereldregio’.

 

Bijlage

  1. Schermafbeelding 2017-05-29 om 15.58.20.png 29-5-2017 14:03:09

Deel

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom 'De omgevingsvisie buitengebied' en 'De toekomst van toerisme' Schouwen-Duiveland

meld je dan hier aan!