Welkom! 

Op deze website kunt u in 2017 en 2018 meedenken/meepraten over de toekomst van Schouwen-Duiveland. Over welke onderwerpen hebben we het? Vanaf het voorjaar 2017 zijn we begonnen met de omgevingsvisie voor het buitengebied’ en de ‘visie Toerisme’, In de loop van 2017 zal daar de ‘Energieagenda aan toegevoegd worden. Deze website is een initiatief van de gemeente Schouwen-Duiveland, maar wij zijn niet de enige initiatiefnemers. Zo wordt de Toeristische visie in co-productie met de toeristische belangenorganisaties zoals de Recron, de Hiswa etc. opgesteld. Ook het opstellen en uitvoeren van de visie voor het buitengebied en uitvoering geven aan de Energie-agenda kunnen en willen we zeker niet alleen.

 

Denk mee over de toekomst van het toerisme op Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland is een geliefd vakantie-eiland. Grote aantallen gasten uit binnen- en buitenland komen genieten van ons mooie eiland. Van onze brede stranden en de zee, een fietstocht langs de dijken, een wandeling in de bossen en duinen of van een bezoekje aan Renesse of Zierikzee. 

Onze gasten genieten met volle teugen van ons veelzijdige vakantie-eiland; of het nu gaat om een dagtripje of een langer verblijf op één van de vele campings of in een hotel, het is hier altijd heerlijk!
Uit het recente imago-onderzoek blijkt dat bezoekers ons eiland zeer hoog waarderen. Ook onze eigen inwoners wonen hier graag en zijn trots op wat we allemaal te bieden hebben.

 

De toeristische sector is belangrijk voor Schouwen-Duiveland. Maar liefst 25% van onze economie is verbonden met het toerisme. Veel voorzieningen zijn alleen mogelijk door de bestedingen die gasten hier doen. De gemeente en Recron Schouwen-Duiveland werken daarom samen aan een nieuwe toeristische visie voor het eiland. Dit met het doel ons toeristisch product ook in de toekomst aantrekkelijk, gezond en concurrerend te houden.

 

De toekomst van het toerisme van ons mooie eiland raakt ons allemaal.

Daarom horen we graag van u, als bewoner, bezoeker of ondernemer hoe u denkt over het toerisme op Schouwen-Duiveland. Het gaat hierbij om onderwerpen als: 

 

-        Hoe kunnen we de natuur en onze cultuurhistorie het best tot zijn recht laten komen?

-        Hoe zorgen we ervoor dat onze stranden voor iedereen aantrekkelijk blijven?

-        Hoe zorgen we ervoor dat de campings en andere bedrijven (kunnen) blijven vernieuwen?

-        Hoe zorgen we ervoor dat bezoekers de weg weten te vinden naar evenementen en mooie plekjes?

-        Hoe kunnen we met elkaar laten zien dat we een warm en gastvrij eiland zijn?

 

Daarnaast willen we kijken hoe we nog beter kunnen samenwerken met de toeristische sector om nieuwe initiatieven van de grond te krijgen. Recreatieondernemers weten als geen ander wat hun gasten kan boeien en binden. Maar ook als bewoner of bezoeker van dit prachtige eiland heeft u ongetwijfeld ideeën over hoe het beter kan, wat u graag zou zien, of wat juist niet...

Denk met ons mee en laat het ons weten!

De toekomst van het toerisme op Schouwen-Duiveland maken we samen!

Deel

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom 'De omgevingsvisie buitengebied' en 'De toekomst van toerisme' Schouwen-Duiveland

meld je dan hier aan!